...

                        

MedBlog

Diagnosticul pozitiv se pune în baza datelor clinice (anamneză, date obiective) şi paraclinice care vor fi în funcţie de sexul genetic, tipul gonadei, cauza afecţiunii şi vârsta la care apare. Până la pubertate acest hipogonadism este normogonadotrop graţie persistenţei „pauzei hormonale" şi la băieţi şi la fete (sistemul hipotalamo-hipofizar nu reacţionează la nivelul scăzut al hormonilor sexuali periferici).

Din momentul debutului pubertăţii, când la fete se instalează pentru  prima oară, iar la băieţi se reinstalează secreţia tonică a Gn-RH (funcţionarea axului hipotalamus-hipofiză-gonadă), acest hipogonadism devine hipergonadotrop (FSH şi LH crescuţi) ca urmare a deficitului hormonilor sexuali plasmatici. Se va determina vârsta osoasă, radiografia şeii turceşti, examenul ecografic etc.

Diagnosticul diferenţial se va efectua cu diferite variante de hipogonadism şi suprastatura constituţională.


Aprofunzimea afectării şi evaluarea bolii depinde de rapiditatea şi corectitatea acordării primului ajutor.

Acordarea primului ajutor:DESINFECTIE

 • stoparea acţiunii agentului termic asupra ţesuturilor;
 • răcirea locului arsurii în timp de 10-15 min;
 • aplicarea pansamentului aseptic;
 • analgezie şi iniţierea tratamentului antişoc;
 • transportat traumatizatul în secţie specializată.

 Local:

  • Conservator:
   • Metodă închisă;
   • Metodă deschisă

Maladia Marchiafava-Micheli

III.  Anemiile hemolitice ca rezultat al distrucţiei mecanice a eritrocitelor

 1. a) hemoglobinuria de marş
 2. b) plastia valvelor cardiaceanemie-feripriva
 3. c) Hemangiomatoză
 4. d) splenomegalii masive
 5. e) sindromul de coagulare intravasculară diseminată
 6. f) sindromul hemolitic uremie
 7. g) purpura trombocitopenică trombohemolitică

 

 1. Anemiile hemolitice prin acţiunea agenţilor chimici

a) prin acţiunea plumbului şi a altor metale grele

b) prin intoxicare cu acizi

c) prin acţiunea substanţelor hemolitice organice

d) prin abuz de alcool cu afectarea ficatului (sindromul Zieve)

 1. Anemiile hemolitice prin acţiunea agenţilor infecţioşi (malaria, toxoplasmoza)

La momentul actual aproximativ jumătate din intervenţii chirurgicale sunt efectuate pentru diferite procese patologice, provocate de agenţi infecţioşi. Deci, este de neînchipuit chirurgia fără procese infecţioase. Dar, nu orice infecţie este considerată cea chirurgicală. BACTERIIDe exemplu, tiful, dizenteria sau pneumonia ca consecinţă a suprarăcirii sau gripei sunt provocate de microorganisme, dar nu sunt considerate infecţii chirurgicale, deoarece nu necesită tratament operator. Tot odată, aceiaşi pneumonie trebuie considerată ca infecţie chirurgicală, dacă ea apare în perioada postoperatorie ca complicaţie după operaţie. Aşadar, estre necesar de apreciat – ce se numeşte infecţie chirurgicală?

Termenul “infecţie chirurgicală” este compus din două definiţii:

 • (1) proces infecţios, tratarea căruia necesită intervenţie chirurgicală;
 • (2) complicaţiile infecţioase, dezvoltate în perioada postoperatorie.

Orice factor capabil sã producã leziuni tisulare, mergând de la diferite forme de distrofie pânã la necrozã este un factor inflamator. Spre deosebire, factorii care în contact cu organismul nu produc leziuni, nu au acest caracter. Unii factori inerti pot deveni patogeni si genera o reactie inflamatoare dacã actioneazã la un anumit nivel în organism sau dacã actiunea lor se prelungeste.SMALZ

Ca si factorii patogeni în general, factorii inflamatori sunt de naturã diferitã si numãrul lor este foarte mare. Dacã în majoritatea lor factorii inflamatori sunt de naturã exogenã, provenind din mediul extern, existã si factori de naturã endogenã (acumularea unor metaboliti în anumite conditii patologice).

Factorii mecanici actioneazã sub forma loviturilor sau a traumatismelor care produc leziuni tisulare caracterizate prin întreruperea continuitãtii, zdrobirea sau ruperea unor tesuturi. În aceste cazuri reactia inflamatoare, uneori foarte exprimatã are rolul de a îndepãrta tesuturile distruse înlocuindu-le printr-un proces de reparatie. Sub rezerva cã aceste leziuni nu se complicã cu infectii microbiene, rolul principal revine în aceste cazuri proceselor de reparatie care încep încã în primele faze ale inflamatiei.


« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 385 386 »

Alte articole medicale :Cel mai bun fotograf de nunta 


Citeste mai mult la tema:
Однажды твоя жизнь будет оценена не по тому сколько денег ты заработал и сколько у тебя машин. А по тому как ты повлиял на чью-то жизнь...  
Design by Dr. wikko © 2020