...

                        

MedBlog

Sindromul de deshidratare acută este un sindrom fiziopatologic, determinat de pierderea bruscă a unei cantităţi de apă şi electroliţi (sodiu, clor, potasiu, hidrocarbonat) care conduce la un dezechilibru hidroelectrolitic şi acido-bazic. Deshidratarea apare în cazul în care aceste perderi nu au fost imediat restituite prin administrarea de lichide timpurie. Componentele principale ale tratamentului BDA sunt:
-prevenirea deshidratării;
-tratamentul eficient şi rapid al deshidratării în cazul
-apariţiei semnelor clinice respective;
-continuarea alimentării pacientului;ed2eadfbf4eccd802a2016821d54658d_72055_fp
-terapia cu antibiotice conform indicaţiilor speciale. Prevenirea deshidratării se face la apariţia scaunelor diareice prin administrarea de lichide perorai: lichide în baza produselor alimentare sărate după gust, ceaiuri, apă fiartă, soluţie pentru rehidratare orală (SRO), în cantităţi mai mari ca de obicei, fracţionat.
Cantitatea de soluţie pentru rehidratatare orală administrată copilului cu diaree acută în scop de prevenire a deshidratării este de: 50-100 ml pentru copilul în vârstă de până la 2 ani, 100-200 ml pentru copilul de 2-10 ani, după fiecare scaun lichid. Copiii mai mari de 10 ani şi adulţii pot consuma după dorinţă (planul A de tratament, recomandările OMS).


Hemodializa (HD) este o metodă de tratament care constă în schimbul de apa şi solviţi între sângele bolnavului şi o soluţie cu o compoziţie în electroliţi analogă celei a plasmei normale (soluţie de dializă sau dializant), printr-o membrană semipermeabilă.

Prezumţia fundamentală a tratamentului prin dializă este că unele anomalii ale insuficienţei renale se datoresc acumulării produşilor metabolici toxici excretaţi, în condiţii fiziologice, de rinichiul natural.

 

Rinichiul artificial suplineşte parţial şi discontinuu numai funcţia excretorie şi homeostazică ale rinichiului normal, în timp ce funcţiile endocrină  şi metabolică nu sunt de loc substituite.

Tratamentul prin hemodializă poate fi aplicat pentru o perioadă scurtă de timp, cum este cazul în insuficienta renală acută sau pentru o perioadă nedefinită, cum este cazul în insuficienta renală cronică, când se vorbeşte despre hemodializă cronică, iterativă sau periodică.

Hemodializa este metoda etalon de tratament substitutiv al insuficientei renale, însă, avantajul eficienţei deosebite trebuie judecat în raport cu dezavantajele: necesită aparatură complicată; impune crearea unei căi de abord vascular şi anticoagulare pe durata tratamentului; transferul de apă, electroliti şi deseuri metabolice este rapid, de unde riscul dezechiibrelor, mai ales hemodinamice; protezarea functiei excretorii renale este discon tinuă.


La sugari meningita meningococică debutează uneori atipic cu refuzul sânului, vome, febră şi diaree sau fenomene respiratorii care nu evocă meningita şi întârzie diagnosticul.
Deseori debutul este brusc, cu febră mare, strigăt plângător (ţipăt meningitic), excitaţie, insomnie, hiperestezie cutanată, hiperacuzie, fotofobie. Apar fenomene de hipertensiune intracraniană: bombarea fontanelei anterioare, dilatarea vaselor în zona temporală şi pectorală.sfatulprintilor.ro-scarlatina-la-copii-350x250
Semnele meningiene sunt disociate. Frecvent sunt prezente redoarea cefei şi semnul Brudzinschi superior. Se constată semnul Lesage: sugarul cu meningită, ridicat şi susţinut din axile ţine membrele inferioare în flexie pe abdomen (sugarul sănătos "pedalează") De menţionat că la copii în vârstă până la 3 luni rigiditatea musculară fiziologică nu permite a determina semnele meningiene.
Pentru suspecţia de meningită nu este nevoie de prezenţa tuturor semnelor meningiene. Doar redoarea cefei solicită puncţia lombară şi controlul lichidului cefalorahidian.


AINS Selective (COX2)

 

Nimesulida, meloxicam, celecoxib, nabumetonă

AINS Neselective (COX1+COX2)

reclama_medicamente_41659800-300x168

Salicilați: acid acetilsalicilic, salicilat de sodiu & metil, salicilamida

Derivații de pirazolonă și pirazolidină: fenazona, aminofenazona, fenilbutazona Acizi arilacetici: diclofenac, lonazolac, alclofenac

Fenamații: etofenamat, acid mefenamic, acid tolfenamic Derivații piraminofenolului: fenacitina, paracetamol

 

Acizi indolacetici și analogii lor: indometacina, ketorolac, sulindac Acizi arilpropionici: ibuprofen, fenoprofen, ketoprofen

 

Oxicami: piroxicam, tenoxicam, lornoxicam

Antiinflamatoare cu acțiune specifică în poliartrita reumatoidă (antireumatice specifice)

Compuși de aur: aurotiomalat & aurotiosulfat de sodiu, aurotioglucoză, auranofin Derivații 4-aminochinolinici: clorochina, hidroxiclorochina

Derivații tiolici: penicilamina


Se recomandă cât mai precoce pe fond de tratament transfuzional adecvat cu preparate antihemofilice de a evacua sângele din cavitatea atriculară cu administrarea ulterioară intraatri-culară a corticosteroizilor cu acţiune prolongată sau a Hidrocortizonului în doză de 2-3 mg/kg/masă (5-10 injecţii).

In caz de cronicizare a sinovitei utilizarea intraatriculară a corticosteroizilor trebuie repetată cu intervalul de 5-10 zile. In scopul diminuării distrucţiei cartilagiului concomitent în cavitatea atriculaţiilor se introduce Polivinilpiralidon sau preparatele Hondroitinsulfatului.

Ţinând cont de consecinţele negative ale hemosiderozei, se practică artro-scopia cu rezecţia sectoarelor de depunere a hemosiderinei. 3.C.BapKaraH cu coaut. (2002) au folosit farmacoterapia hemosiderozei cu chelaţi. In acest scop au fost utilizate infuzii intravenoase cu Desferal în doză de 25 mg la kg/masă. O i nfuzie durează 5-6 ore. Preparatul se administrează zilnic timp de 10 zile. Acest tratament poate fi repetat la un interval de o lună. Eficacitatea lui a fost confir­mată clinic (diminuarea sindromului algic, majorarea volumului de mişcări în atriculaţie, reducerea frecvenţei hemartrozelor repetate) şi radiologie (reducerea depunerilor de hemosiderină).


« 1 2 ... 364 365 366 367 368 ... 385 386 »

Alte articole medicale :Cel mai bun fotograf de nunta 


Citeste mai mult la tema:
Однажды твоя жизнь будет оценена не по тому сколько денег ты заработал и сколько у тебя машин. А по тому как ты повлиял на чью-то жизнь...  
Design by Dr. wikko © 2020