...

                        

23:48

Forme atipice de sifilom primar(sancre atipice)Forme atipice de sifilom primar(sancre atipice)

  -edem indurativ: se formeaza cind sancrul dur este situat la nivelul sacului preputial sau scrotului la barbati sau la nivelul clitorului, labiilor mici si mari la femei; organul afectat se majoreaza de 2-4 ori, devine dur, indolor si fara semne de inflamatie acuta; se diferentiaza cu fimoza/parafimoza, bartolinita.

  -sancrul amigdalian: poate simula o angina catarala, eroziva sau ulceroasa; sancrul eroziv sau ulceros se prezinta unilateral si are un aspect caracteristic sifilomului primar, este dureros; sancrul amigdalian eritematos, de asemenea, fiind unilateral, este indolor si are o inflamatie locala dura, lemnoasa(amigdalita de lemn), insotindu-se de adenopatie submandibulare si submaxilara, de obicei , unilaterala.

  -sancrul-panaritiu: afecteaza falanga finala, mai des a degetului I sau II, avind origine profesionala; reprezinta o ulceratie profunda, cu margini neregulate; deseori, ganglionii limfatici cubitali si axilari sunt dureroso la palpare.

® Articolele date sunt publicate in exclusivitate pe Medtorrents.com cu scop informativ.
Copierea si distribuirea materialelor este permisă doar cu indicarea link-ului către sursa originală.

1662

Ar putea sa te intereseze:
Cel mai bun fotograf de nunta 


Citeste mai mult la tema:
Однажды твоя жизнь будет оценена не по тому сколько денег ты заработал и сколько у тебя машин. А по тому как ты повлиял на чью-то жизнь...  
Design by Dr. wikko © 2020