...

                        

21:09

Pneumotoraxula)spontan-fumatori ,tineri,asociat cu tip bulos

b)spontan secundar-BPCO,ASTM BRONSIC,EMFIZEM.-fibroze pulmonare,cancer pulmonar,limfangio-leio-miomatoza.pneumatoraxul traumatic(si iatrogen).

1)diagnostic:suspiciunea clinica

2)confirmarea radiologica,-tratament:asigurarea expansiunii complete a plaminului.b)prevenirea recidivelor.-supravegherea simpla.

4)exuflatie

5)drenaj pe tub de dren

6)pleurodeza sau toracoscopie.

Cauze

Pneumotoraxul este determinat, de obicei, de un traumatism la nivelul toracelui, cum ar fi de exemplu o fractura costala, o plaga intepata sau impuscata, sau de o manevra medicala, cu interesarea cel putin a pleurei parietale (denumit si pneumotorax secundar). Poate, de asemenea, debuta brusc, fara o cauza aparenta (pneumotorax spontandenumit si pneumotorax primar), ca Pneumotoraxurmare a unei afectiuni pulmonare, cum ar fi tuberculoza pulmonara, chisturile aeriene, pneumoconiozele, emfizemul pulmonarPnemotoraxul spontan poate rezulta ca urmare a afectarii pulmonare determinate de boli, cum ar fi boala pulmonara obstructiva cronica, astm bronsic, fibroza chistica si pneumonia.

Poate, aparea, de asemenea si la persoanele fara boli pulmonare. Acest lucru se intampla in cazul in care un chist umplut cu aer se rupe si continutul aerian se elibereaza in spatiul pleural.Persoanele fumatoare sunt mult mai susceptibile de a face pneumotorax spontan, fata de cele nefumatoare.

De asemenea, cu cat se fumeaza mai multe tigarete pe zi, cu atat cresc sansele de a Diagnostic :Diagnosticul se bazeaza pe aparitia brutala a dispneei, durerea toracica violenta si atroce, fenomenele grave de asfixie, abolirea vibratiilor vocale, hipersonoritate si tacere la auscultatie. In cele mai multe cazuri, pentru diagnostic se foloseste radiografia toracica. Medicul specialist poate recomanda, de asemenea, analize sangvine care masoara nivelul oxigenului din sange. Tomografia computerizata (CT) sau ecografia pot fi necesare la diagnosticul severitatii bolii si la alcatuirea schemei de tratament.face pneumotorax.

Tratament

Pneumotoraxul minor necesita uneori doar observarea bolnavului de catre un medic. Tratamentul consta in calmarea durerii cu Algocalmin, Plegomazin si, exceptional, Mialgin sau opiacee (morfina, Dilauden-atropina, Pantopon), calmarea tusei cu codeina sau dionina si Tratamentul socului cand apare (pentetrazol, Nicetamid, Effortil, cofeina); repaus la pat si repaus vocal. In unele cazuri, poate fi necesar oxigenul, administrat pe masca faciala.pneumotorax

Cazurile mai severe, cand fenomenele asfixice sunt grave, se tratateaza prin introducerea unui ac sau a unui tub in cavitatea toracica si exuflatie decompresiva.Ambele proceduri elibereaza presiunea intrapulmonara si permit destinderea adecvata a plamanilor.In cazul in care tratamentul initial nu este eficient, sau daca pneumotoraxul se reinstaleaza, poate fi necesara si o interventie chirurgicala.

Cu toate acestea, deoarece interventia chirurgicala nu este lipsita de riscuri, cei mai multi medici specialisti recomanda aceasta metoda de tratament doar dupa mai mult de o recidiva a pneumotoraxului.

® Articolele date sunt publicate in exclusivitate pe Medtorrents.com cu scop informativ.
Copierea si distribuirea materialelor este permisă doar cu indicarea link-ului către sursa originală.

1029

Ar putea sa te intereseze:
Cel mai bun fotograf de nunta 


Citeste mai mult la tema:
Однажды твоя жизнь будет оценена не по тому сколько денег ты заработал и сколько у тебя машин. А по тому как ты повлиял на чью-то жизнь...  
Design by Dr. wikko © 2020