...

                        

17:23

Tratamentul herniilor diafragmuluiOperaţia urgentă constituie unica metodă de tratament a herniilor strangulate a D. Accesul operator trebuie să fie transtoracal, dacă diagnosticul a fost stabilit până la operaţie, deoarece prin poarta herniară îngustă nu pot fi repuse în abdomen organele strangulate fără o incizie suplimentară a D.

Tot odată accesul transtoracal permite vizualizarea organelor şi visceroliza. Doar în termeni precoce de la strangularea herniei parasternale, care întotdeauna are sac herniar, se efectuează operaţia cu accesul transtoracal.hernie

Accesul transtabdominal e folosit şi atunci când se operează un bolnav cu diagnosticul “abdomen acut”, iar la explorarea cavităţii abdominale se depistează o hernie strangulată a D.

Dacă sunt dificultăţi de repunere a organelor abdominale sau termenii din momentul strangulării e mare, se recurge şi la accesul auxiliar transtoracal şi se efectuează operaţia din partea cutiei toracice. Visceroliza şi repunerea organelor prolabate pe fondul miorelaxantelor şi a respiraţiei asistate se efectuează uşor.

În majoritatea herniilor traumatice se suturează defectul D prin pliere (duplicatură) cu suturi de tip “U”. În defecte foarte mari ale D se recurge la diverse metode de plastie.

O răspundere largă au căpătat metodele eloplastice de substituire sau întărire a defectelor D, care nu se lichidează cu ţesuturile proprii. Pentru aceasta se folosesc proteze din capron, neilon, teflon, lavsan sau burete din polivinilalcool şi mai utilă este autodermoplastia.

® Articolele date sunt publicate in exclusivitate pe Medtorrents.com cu scop informativ.
Copierea si distribuirea materialelor este permisă doar cu indicarea link-ului către sursa originală.

627

Ar putea sa te intereseze:
Cel mai bun fotograf de nunta 


Citeste mai mult la tema:
Однажды твоя жизнь будет оценена не по тому сколько денег ты заработал и сколько у тебя машин. А по тому как ты повлиял на чью-то жизнь...  
Design by Dr. wikko © 2021