...


                        


Ateroscleroza coronariana

      Până în ultimul deceniu, ateroscleroza a fost descrisă ca o condiţie generată de acumularea colesterolului în pereţii arteriali, dar, în ultimii ani, balanţa a început să se încline în direcţia aterosclerozei ca boală inflamatorie. În primii ani din deceniul trecut, reversibilitatea aterosclerozei a fost văzută mai mult ca regresie a stenozei lumenului arterei coronariene, ca proces prin care vasul stenozat câştigă în calibru. 

     Este adevărat că perfuzia se îmbunătăţeşte simţitor cu fiecare grad de scădere a stenozei.Însă un aspect greu de explicat era faptul că, înainte ca să fie vizibilă orice modificare a lumenului, înainte de micşorarea stenozei, la 3-4 zile de tratament prin dietă, exerciţiu fizic (cu sau fără medicaţie hipolipemiantă), se produceau efecte clare de scădere a frecvenţei crizelor anginoase, chiar de încetare a lor în cele mai multe cazuri,iar perfuzia miocardică se îmbunătăţea simţitor fără ca diametrul stenozei să se modifice.

1116

Comentarii :


avatar

Alte materiale :Cel mai bun fotograf de nunta 


Citeste mai mult la tema:
Однажды твоя жизнь будет оценена не по тому сколько денег ты заработал и сколько у тебя машин. А по тому как ты повлиял на чью-то жизнь...  
Design by Dr. wikko © 2019