...


                        Neurologie


       Creierul și maduva spinării formează unitatea centrală care prelucrează impulsurile. Ele primesc mesaje prin fibrele senzitive de la organele de simț și receptori, le selectează și analizează și, după aceea, transmit impulsurile de-a lungul fibrelor motorii, producând un răspuns adecvat al mușchilor și glandelor.

     Funcția de analiză sau de procesare poate fi relativ simplă pentru unele activități ce se desfășoară în maduva spinării, dar analiza la nivelul creierului este de obicei de o înaltă complexitate, implicând participarea a mii de neuroni diferiți. Deși mulți neuroni senzitivi se termină și mulți neuroni motori au originea în creier, majoritatea neuroniior cerebrali sunt interneuroni care au funcția de a filtra, analiza și stoca informațiile.    

      One of the neurotransmitters playing a major role in addiction is dopamine. Many of the concepts that apply to dopamine apply to other neurotransmitters as well.As a chemical messenger, dopamine is similar to adrenaline. 

   Dopamine affects brain processes that control movement, emotional response, and ability to experience pleasure and pain.DopamineRegulation of dopamine plays a crucial role in our mental and physical health. Neurons containing the neurotransmitter dopamine are clustered in the midbrain in an area called the substantia nigra . In Parkinson's disease, the dopamine- transmitting neurons in this area die. As a result, the brains of people with Parkinson's disease contain almost no dopamine. To help relieve their symptoms, we give these people L-DOPA, a drug that can be converted in the brain to dopamine.      La om rinchiul este așezat retroperitoneal de o parte și alta a coloanei vertebrale, sub diafragmă, apărat de un strat de grăsime (adipos).Forma lor este asemănătoare bobului de fasole, având lungimea de 10 - 12 cm, o lățime de 5 - 6 cm, grosimea de 3 - 5 cm și o greutate de 120 - 200 grame.

    Ambii rinichi sunt înveliți într-o capsulă (Capsula fibrosa), și împreună cu glandele suprarenale sunt învelite într-un țesut gras (Capsula adiposa).Această capsulă adipoasă care căptușește rinichii, este mai groasă în regiunea spatelui, rinichii fiind susținuți de o fascie în formă de sac deschis spre abdomen, rinichii și suprarenalele fiind în contact cu organele din abdomen.Astfel rinichiul stâng vine în contact cu stomacul, splina, pancreasul, și colonul descendent, pe când rinichiul drept este în contact mai ales cu ficatul, colonul ascendent și duodenul.


Alte materiale :Cel mai bun fotograf de nunta 


Citeste mai mult la tema:
Однажды твоя жизнь будет оценена не по тому сколько денег ты заработал и сколько у тебя машин. А по тому как ты повлиял на чью-то жизнь...  
Design by Dr. wikko © 2020