...


                        Pneumologie


     Apneea de somn este o afectiune a aparatului respirator caracterizata prin pauze respiratorii repetate, frecvente in timpul somnului. Durata perioadei de oprire a fluxului de aer este de 10 secunde. SAS prezinta diferite grade de gravitate: usoara, moderata sau severa, in functie de durata si frecventa episoadelor de apnee sau de bradipnee (scaderea ritmului respiratiei).

       Numarul episoadelor apneice variaza de la 5 la 50 pe ora de somn. SAS a fost clasificat in 3 tipuri: apneea obstructiva, apneea centrala si apneea mixta. Ne vom referi la apneea de somn obstructiva (ASO) sau apneea de somn simpla.     The term cellular respiration refers to the biochemical pathway by which cells release energy from the chemical bonds of food molecules and provide that energy for the essential processes of life.     Tromboza venoasa profunda presupune un proces de coagulare a sangelui in venele profunde ale membrelor la care se poate asocia o reactie inflamatorie a peretelui venos.

   Cauzele aparitiei trombozei venoase- o complicatie severa a actului operator, a traumatismelor, a actului obstetrical sau a unor variate afectiuni medicale- deficientele de antitrombina  III, proteina C, proteina S si plasminogen (substante din sange cu rol de fluidizare)- staza venoasa (oprirea sau incetinirea circulatiei sangelui in vene), care survine in circumstante variate:                        - deficienta pompei miocardice                        - hipovolemie (diminuarea volumului de sange circulant)                        - repaus la pat (mai ales in perioada postoperatorie)- varsta inaintata- ceva mai putin de o treime din interventiile chirurgicale pentru o boala maligna se complica cu o tromboza venoasa profunda- unele tratamente citostatice predispun la aparitia trombozei venoase profunde.


1-3 4-6

Alte materiale :Cel mai bun fotograf de nunta 


Citeste mai mult la tema:
Однажды твоя жизнь будет оценена не по тому сколько денег ты заработал и сколько у тебя машин. А по тому как ты повлиял на чью-то жизнь...  
Design by Dr. wikko © 2020