...

                        

Anatomia omului [65]
Anatomia topografica [30]
Anestezie/Reanimare [17]
Alergologie [10]
Biochimia [38]
Biochimie Clinica [8]
Biofizica [14]
Biologie moleculara [28]
Biostatistica [7]
Boli Infectioase [12]
Boli infectioase la copii [27]
Boli profesionale [1]
Cardiologie [54]
Chimie bioorganică [4]
Chirurgie [65]
Chirurgia OMF [4]
Chirurgia pediatrica [15]
Cultura comunicarii [0]
Kinetoterapie [10]
Dermatologie [34]
Ecologie [2]
Endocrinologie [15]
Epidemiologie [9]
Examen de Stat USMF [18]
Farmacologie [30]
Filosofie si bioetica [19]
Fiziologia umana [41]
Fiziopatologie [37]
Ftiziopneumologie [11]
Gastroenterologie [34]
Genetica umana [39]
Geriatrie [2]
Ginecologie [22]
Igiena generala [29]
Imunologie [9]
Hematologie [31]
Hepatologie [5]
Histologie [18]
Medicina interna- Terapie [60]
Medicina de Familie [23]
Medicina de Laborator [1]
Medicina Militara [3]
Medicina legala [6]
Medicina sociala [2]
Microbiologie [14]
Morfopatologie [40]
Nefrologie [28]
Neurologie [25]
Neonatologie [16]
Nursing [7]
Obstetrica [28]
Oftalmologie [11]
ORL [11]
Oncologie [9]
Parazitologie [29]
Pediatrie si Puericultura [156]
Pneumologie [37]
Psihiatrie [56]
Psihologie [24]
Radiologie si Imagistica [38]
Reumatologie [33]
Sexologie [1]
Stomatologie [33]
Traumatologia si ortopedia [24]
Urgențe medicale [32]
Urologie [24]
Однажды твоя жизнь будет оценена не по тому сколько денег ты заработал и сколько у тебя машин. А по тому как ты повлиял на чью-то жизнь...


Ar putea sa te intereseze:


Urgențe medicale

Lista înrebărilor pentru examen: proba orală Urgente medicale


·

   Medtorrents este comunitate libera, de acea Download-ul este gratuit.

   Puteti expedia materialele Dvs pe mail: admin@medtorrents.com

Lista înrebărilor pentru examen: proba orală
Urgente medicale

1. Stop cardiorespirator la maturi. Definiţie. Etiologie. Clasificare. Protocol de diagnosticare. Protocol de resuscitare cardiorespiratorie şi cerebrală. Criteriile de stabilizare. Supravegherea şi monitorizarea bolnavului în condiţii de prespital şi în timpul transportului.

2. Stop cardiorespirator la copii. Definiţie. Etiologie. Clasificare. Protocol de diagnosticare. Diagnosticul diferenţial. Complicaţiile. Protocol de resuscitare cardiorespiratorie şi cerebrală. Criteriile de stabilizare. Supravegherea şi monitorizarea bolnavului în condiţii de prespital şi în timpul transportului.

3. Moartea subită cardiacă. Definiţie. Etiologie. Protocol de diagnosticare a moarţii clinice. Diagnosticul diferenţial. Complicaţiile. Protocol de resuscitare cardiorespiratorie şi cerebrală. Criteriile de stabilizare. Supravegherea şi monitorizarea bolnavului în condiţii de prespital şi în timpul transportului.

4. Sindromul coronarian acut. Definiţie, etiologie, clasificare, protocol de diagnosticare, complicaţiile, model de diagnosticul preventiv, protocol de management, criteriile de stabilizare, condiţiile de spitalizare.

5. Examenul primar şi secundar al pacientului traumatizat la etapa de prespital.

6. Hipertermie. Definiţie, etiologie, clasificare, protocol de diagnosticare, complicaţiile, model de diagnosticul preventiv, protocol de management, criteriile de stabilizare, condiţiile de spitalizare.

7. Hipotermie. Definiţie, etiologie, clasificare, protocol de diagnosticare, complicaţiile, model de diagnosticul preventiv, protocol de management, criteriile de stabilizare, condiţiile de spitalizare.

8. Politraumatismul critic. Şocul hipovolemic. Definiţie, etiologie, clasificare, protocol de diagnosticare, complicaţiile, model de diagnosticul preventiv, protocol de management, criteriile de stabilizare, condiţiile de spitalizare.

9. Hemoragiile externe şi exteriorizate. Definiţie, etiologie, clasificare, protocol de diagnosticare, complicaţiile, model de diagnosticul preventiv, protocol de management, criteriile de stabilizare, condiţiile de spitalizare.

10. Muşcăturile de animale. Muşcăturile de şarpi. Definiţie, etiologie, clasificare, protocol de diagnosticare, complicaţiile, model de diagnosticul preventiv, protocol de management, criteriile de stabilizare, condiţiile de spitalizare.

11. Pacientul inconştient. Coma de etiologie nedifenită. Definiţie, etiologie, clasificare, protocol de diagnosticare, complicaţiile, model de diagnosticul preventiv, protocol de management, criteriile de stabilizare, condiţiile de spitalizare.

12. Asfixia. Definiţie, etiologie, clasificare, protocol de diagnosticare, complicaţiile, model de diagnosticul preventiv, protocol de management, criteriile de stabilizare, condiţiile de spitalizare.

13. Electrocutare. Definiţie, etiologie, clasificare, protocol de diagnosticare, complicaţiile, model de diagnosticul preventiv, protocol de management, criteriile de stabilizare, condiţiile de spitalizare.

14. Reacţia anafilactică. Şocul anafilactic. Definiţie, etiologie, clasificare, protocol de diagnosticare, complicaţiile, model de diagnosticul preventiv, protocol de management, criteriile de stabilizare, condiţiile de spitalizare...


Vizualizat: 3788     Download: 1446

Comentarii:


avatar


Materiale noi pe site:
Cele mai citite materiale:  
Design by Dr. wikko © 2020